Kovalík nevyužil so Šátralom päť mečbalov: Veľmi to mrzí

11.11.2015 Bratislava

Bratislava 11. novembra (TASR) - Slovenský tenista Jozef Kovalík vypadol už v 1. kole dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V súboji s Čechom Janom Šatralom nevyužil v tajbrejku druhého setu päť mečbalov a za 2:17 h prehral po veľkom boji 7:6 (3), 6:7 (8) a 4:6. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Šátral proti druhému nasadenému Ukrajincovi Iľjovi Marčenkovi.

Kovalík nenašiel na Šátrala recept ani vo štvrtom vzájomnom súboji, bilanciu si zhoršil na 0:4. V prvom sete si obaja tenisti držali podanie až do tajbrejkového rozuzlenia. V ňom sa 23-ročný slovenský reprezentant ujal vedenia 3:0, neskôr zvýšil na 5:1 a náskok už z rúk nepustil. Vyrovnaný súboj pokračoval na centri NTC v Aegon aréne aj v druhom dejstve, v tajbrejku Kovalík za stavu 6:1 nevyužil päť mečbalov a prehral ho 8:10. Zverenec Karola Kučeru potom nezvládol koncovku rozhodujúceho setu, keď stratil podanie za stavu 4:4 a na zvrat už sily nenašiel.

"Ešte asi nikdy som neprehral zápas z piatich mečbalov," smútil po zápase Kovalík. "Ťažko teraz hodnotiť čo sa tam stalo, pravdupovediac si to už ani presne nepemätám. Ale spravil som tam nejaké chyby, zrazu zo 6:1 bolo 6:5 a súper išiel na servis. Takže sa to celé behom pár minút otočilo. Dobre som ho poznal, predtým som s ním trikrát prehral na antuke, ale dnes to bol iný zápas ako tie predtým. Škoda, bol som najbližšie k výhre, ale ušlo mi to. Veľmi ma to mrzí, pretože to bolo pred domácim publikom."

Druhý nasadený ukrajinský tenista Iľja Marčenko sa prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V úvodnom kole si poradil s Chorvátom Antem Pavičom v dvoch setoch 7:6 (6) a 6:4.

Ďalej ide aj obhajca titulu Nemec Peter Gojowczyk. V prvom kole si poradil s držiteľom voľnej karty Turkom Altugom Celikbilekom 7:5, 6:1 a v boji o štvrťfinále nastúpi proti šiestemu nasadenému Slovákovi Norbertovi Gombosovi.

Postup do 2. kola si zabezpečil aj skúsený 36-ročný Čech Radek Štěpánek. Dvojnásobný daviscupový šampión a držiteľ piatich singlových titulov z okruhu ATP si poradil so siedmym nasadeným Švédom Eliasom Ymerom za 1:46 h v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (5).

Prvým štvrťfinalistom dvojhry je Rumun Marius Copil, ktorý v zápase 2. kola zdolal turnajovú trojku Nemca Jana-Lenarda Struffa po setoch 6:4 a 6:3.

Postup do 2. kola si zo Slovákov v Bratislave zatiaľ vybojovali dvojnásobný šampión z rokov 2011 a 2013 Lukáš Lacko a Norbert Gombos.

dvojhra- 2. kolo
Marius Copil (Rum.) - Jan-Lennard Struff (3-Nem.) 6:4, 6:3

dvojhra - 1. kolo:
Jan Šátral (ČR) - Jozef KOVALÍK (SR) 6:7 (3), 7:6 (8), 6:4
Iľja Marčenko (2-Ukr.) - Ante Pavič (Chorv.) 7:6 (6), 6:4
Artem Smirnov (Ukr.) - Aleksandr Nedovjesov (Kaz.) 6:1, 7:6 (7)
Peter Gojowczyk (Nem.) - Altug Celikbilek (Tur.) 7:5, 6:1
Radek Štěpánek (ČR) - Elias Ymer (7-Švéd.) 6:4, 7:6 (5)
 

Vyberte región